<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
Політика
Світ
18.06.2023 553

Путін назвав Зеленського "ганьбою єврейського народу", йому відповів головний рабин України

Диктатор повторив пропагандистські наративи про "нацистів", яких героїзують в Україні.

2acc82f86a266f3c77e32fffc305d404_18.06.23

Російський диктатор Володимир Путін назвав українського президента Володимира Зеленського "ганьбою єврейського народу". Пише ТСН. 

Про це він заявив у ході пленарного засідання в рамках Петербурзького економічного форуму.

На питання американського політолога Дмитра Саймса про те, що на Заході не розуміють, чому Росія звинувачує українців у нацизмі, коли у них президент єврей, Путін відповів: "У мене багато друзів євреїв з дитинства. Вони кажуть, що Зеленський — не єврей, це ганьба єврейського народу. Це не жарти, не іронія. Адже на п'єдестал пошани в якості Героїв України зведені неонацисти, послідовники Гітлера".

В свою чергу головний рабин України Моше Реувен Асман відповів Путіну на його слова про українського президента.

"Я особисто можу сказати, що пишаюся президентом Зеленським, що він не втік і робить все для допомоги українському народу. І не тільки я. Думаю, що весь світ пишається ним", - зазначив Моше Реувен Асман у коментарі кореспонденту УНІАН.

Також головний рабин України заявив, що в Україні немає неонацистів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путіну примарився "нацизм" у бригаді ЗСУ "Едельвейс", хоча така ж назва була і в Росгвардії.

Крім того, ми раніше інформували, що у російських магазинах почали продавати вкрадений в Україні чорнозем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін назвав Зеленського "ганьбою єврейського народу", йому відповів головний рабин України 5.00 5 2
Політика / Світ
18.06.2023 553
Еще материалы раздела «Світ»