<
НОВИНИ ДНЯ: Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортіввсі новини дня
Політика
Світ
18.06.2023 577

Саакашвілі змінив думку і заявив про повернення в політику Грузії

Міхеіл Саакашвілі заявив про намір повернутися у грузинську політику.

106b038051440e84edd321d6d28f6321_18.06.23

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який наразі перебуває у в'язниці, оголосив про намір брати активну участь у грузинській політиці – через рік після заяви про те, що вона його більше не цікавить. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Новини-Грузія".

Саакашвілі заявив, що останньою краплею, яка підштовхнула його зробити таку заяву, стали слова на засіданні Верховної Ради Аджарії – головою уряду Торніке Ріжвадзе, який назвав війну 2008 року "боягузливо програною війною".

"Попри свій стан здоров'я, я маю намір дуже активно долучитися до грузинської політики, паралельно з моєю діяльністю щодо України", – йдеться у заяві Саакашвілі.

Окрім цього, колишній президент заявив, що від сьогодні має намір брати участь у всіх судових процесах проти нього та закликав до об'єднання всі національні та антиросійські сили.

Що відомо про арешт та стан Міхеіла Саакашвілі

Міський суд Тбілісі 2018 року заочно визнав Міхеїла Саакашвілі винним у "зловживанні службовими повноваженнями" і присудив політику три роки ув’язнення.

Згодом суд визнав Саакашвілі винним у побитті депутата Валерія Гелашвілі та присудив йому за це шість років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади на строк понад два роки.

Саакашвілі був затриманий у Грузії 1 жовтня 2021 року одразу після свого повернення до країни напередодні місцевих виборів.

Експрезидент Грузії вважає себе політичним ув'язненим та кілька разів оголошував голодування, яке то припиняв, то знову відновлював.

Стан здоров'я Саакашвілі вже тривалий час вкрай важкий, і в липні 2022 року його адвокат заявив, що експрезидент Грузії йде з політики.

Раніше експертиза волосся Міхеіла Саакашвілі показала підвищений вміст в організмі вісмуту, барію і ртуті. Уряд Польщі заявив, що в цій країні готові прийняти експрезидента Грузії на лікування.

Нагадаємо, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі запропонувала випустити колишнього грузинського лідера Міхеіла Саакашвілі і назвала умову.

Оценка материала:

5.00 / 2
Саакашвілі змінив думку і заявив про повернення в політику Грузії 5.00 5 2
Політика / Світ
18.06.2023 577
Еще материалы раздела «Світ»