<
НОВИНИ ДНЯ: Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит поясниввсі новини дня
Політика
Світ
18.06.2023 630

Блінкен прокоментував заяви Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі

Російський диктатор виправдовував своє вторгнення в Україну бажанням гарантувати, що Київ не отримає ядерну зброю.

3cad0962e3d86e62774201c32670c84f_18.06.23

Держсекретар США Ентоні Блінкен відповів на заяву глави Кремля Володимира Путіна щодо розміщення перших одиниць тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Пише ТСН. 

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що за словами Блінкена, США не бачать причин для коригування власної ядерної позиції.

"Ми не бачимо жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю", – сказав держсекретар.

Ба більше, він засудив самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка за "безвідповідальний, провокаційний вибір поступитися контролем над суверенітетом Білорусі всупереч волі білоруського народу".

Блінкен закцентував увагу на тому, що російський диктатор виправдовував своє вторгнення в Україну бажанням гарантувати, що Київ не отримає ядерну зброю.

"Було б досить іронічно для президента Путіна зараз говорити про розміщення ядерної зброї на території сусідньої держави, зокрема ту, яка відмовилася від ядерної зброї, яка їй дісталася, коли розпався Радянський Союз", – зауважив він.

Напередодні Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав однією з основних цілей поїздки до Пекіна – встановлення "відкритого та розширеного" діалогу з китайськими офіційними особами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Блінкен прокоментував заяви Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі 5.00 5 2
Політика / Світ
18.06.2023 630
Еще материалы раздела «Світ»