<
НОВИНИ ДНЯ: Які втрати змусять Путіна зупинитися: генерал США дав чітку відповідь  Усюди без дощів, крім декількох регіонів: прогноз погоди на 8 липня  Чому Путін робить заяви про переговори: пояснення генерала Бена Годжеса  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 8-14 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8-14 липня 2024 року  Україну у понеділок накриє спека до 38°  Київ чекає на диво: що станеться після повернення головного хреста на Софійський соборвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.06.2023 318

Від цього залежить життя. Українців на півдні попереджають про небезпечність води

Підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до масштабної екологічної катастрофи та забруднення навколишніх водойм. Українців закликають уникати забрудненої води та не ловити рибу.

_pitna_voda_gettyimages_1258593358_650x410_19.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланнямна Міністерство охорони здоров'я.

Мешканцям Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Одеської областей радять використовувати воду тільки з безпечних перевірених джерел. При цьому спеціалісти заборонили використання неочищеної води з акваторії Дніпра та інших водойм на територіях.

У МОЗ нагадали, що через затоплення полів, каналізаційних споруд, кладовищ та домогосподарств вода в регіоні має високий рівень забруднення. На півдні вже було зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників у поверхневих водоймах. Таку воду в жодному випадку не можна використовувати, оскільки це може призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій.

Людей просять уникати:

  • купання у водоймах;
  • забору води для споживання та господарських потреб;
  • напування тварин;
  • вилову риби.

"Від цього залежить здоров’я та життя ваші, а також ваших близьких! Нагадуємо, на постраждалих територіях посилено епідемічний нагляд. Використовувати можна лише бутильовану та привозну воду, а також також ту, що подається централізовано через систему водопостачання", - нагадали в МОЗ.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

Підрив росіянами Каховської ГЕС стави причиною екоциду. Через руйнування дамби було затоплено десятки населених пунктів, а під водою опинилося 30% природно-заповідного фонду Херсонської області.

Окрім цього було зафіксовано масовий мор риби, а пляжі Одеської області поступово перетворюються на сміттєзвалища. Особисті речі, сміття, техніку, будинки та вибухонебезпечні предмети виносить течією у море, а потім прибиває до пляжів.

За підрахунками уряду, окупанти, підірвавши Каховську ГЕС, завдали довкіллю збитків на 55 млрд гривень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Від цього залежить життя. Українців на півдні попереджають про небезпечність води 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.06.2023 318
Еще материалы раздела «Суспільство»