<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати  Опубліковано рейтинг найкращих вишів України 2024 року: хто увійшов до списку  Морські дрони СБУ змінили уявлення про війну на морі – зараз їх вивчають у НАТО: експерт  У Раді назвали кількість чоловіків від 25 до 60 років та чисельність заброньованих  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежіввсі новини дня
Політика
Україна
19.06.2023 374

"Основні наступальні дії ЗСУ попереду ": Маломуж оцінив ситуацію на фронті

Сили оборони України зараз точково працюють по всьому фронту довжиною 1 250 км.

fbc19c88a6086a443812130aa2699a1b_19.06.23

Наступальні операції Збройних сил України перебувають лише на самому початку. Пише ТСН. 

Такий прогноз зробив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж в  ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, наразі триває тактичний формат.

"Тут можна процитувати Путіна, але тільки українською мовою: “Ми ще не починали”. Ми проводили розвідку боєм, окремі тактичні наступальні операції у секторах. Тобто ми проводимо не лише вивчення лінії оборони противника, а й операції зі звільнення територій, розмінування, відтягування військ противника на інші напрямки”, - розповів Маломуж.

Генерал додає, що Сили оборони України зараз точково працюють по всьому фронту довжиною 1 250 км, проводячи операції, які дозволяють переорієнтувати противника.

“Основний удар, основні операції попереду. Ворог справді створював оборону. Ми пам’ятаємо, що він рив окопи по 200 км лише на Запорізько-Херсонському напрямку, створював великі лінії оборони з бліндажами, дуже потужні фортифікаційні укріплення для артилерії, техніки, “зуби дракона”… Це потужні структури, які працювали в різні періоди, у період Другої світової війни, й частково створюють нам проблеми", - зазначає Маломуж.

Він додає, що саме такий широкий фронт дає перевагу маневру.

"Новітня техніка, яку отримують ЗСУ, дозволяє знищувати противника там, де він концентрується, та обходити з флангів, щоб не атакувати укріплення в лоба.

“Отримуючи новітні системи розмінування: й американські, й німецькі буквально днями, й інших країн — створюємо умови для швидкого подолання мінних полів, для дуже потужних прохідних варіантів для наших танків, БТР, БМП та іншої військової техніки”, — додав Микола Маломуж.

Раніше Маломуж розповів, що Збройні сили України мають кілька сценаріїв для ефективного контрнаступу на тлі паніки загарбників.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Основні наступальні дії ЗСУ попереду ": Маломуж оцінив ситуацію на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
19.06.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»