<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
Політика
Світ
19.06.2023 407

Путін намагався виправдатись перед африканськими лідерами за викрадення дітей в Україні

Диктатор вважає цілком легальним вивезення українських дітей на територію РФ.

6f87366b7c4b34689103c38956d8f668_19.06.23

Російський диктатор Володимир Путін намагався виправдатись перед африканськими лідерами за викрадення дітей з України, за що його оголосив у розшук Міжнародний кримінальний суд.

Про це Путін заявив під час пресконференції з африканськими лідерами, які приїхали до нього на зустріч у Санкт-Петербург. Пише ТСН. 

Він заявив, що нібито Росія намагалась вивезти дітей з зони бойових дій.

"З приводу дітей. Діти — свята справа. Ми вивозили їх із зони конфлікту, рятуючи їхні життя і здоров'я. Ось що відбувалося. Ніхто не збирався ніяких дітей розлучати з сім'ями. Вивозили цілими дитбудинками", - заявив він.

Диктатор запевняє, що вивезення українських дітей на територію Росії є абсолютно легальним.

"Абсолютно легально, оскільки керівники дитбудинків були їхніми законними представниками. Ми ніколи не були проти, щоб діти возз'єднувалися з їхніми сім'ями. Якщо їхні родичі оголошувалися. Жодних перешкод ніколи не було і ніколи не буде", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ РФ збираються реалізувати комплекс заздалегідь спланованих заходів для вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій і прикордонних з Росією регіонів до Криму.

Крім того, ми раніше інформували, що росіяни на окупованих українських землях відмовляються лікувати дітей, чиї батьки не мають російського паспорту або не підтримують Росію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін намагався виправдатись перед африканськими лідерами за викрадення дітей в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
19.06.2023 407
Еще материалы раздела «Світ»