<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  США і Китай можуть закінчити війну в Україні – Зеленський  Закінчити війну перемогою та піти: соратник Зеленського розповів про мрію президента  Лимонади, смузі та мохіто: 5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа  На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо Українивсі новини дня
Політика
Україна
19.06.2023 421

Україна сподівається на репарації від РФ: сума може сягнути трильйонів доларів

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив про сподівання на репарації від Росії, які становитимуть трильйони доларів.

e8a2e2ab915044d9eed3aeb82a3e1e20_19.06.23

Про це пише Укрінформ. Пише ТСН. 

«Ми сподіваємось і робимо все для цього. Загальної цифри ще не має. Але, звичайно, це трильйони доларів, і для кожної області вони будуть окремо. Основа репарацій буде підтверджена після завершення всього комплексу розслідування, на це необхідно багато часу», - зауважив очільник області.

Ухвалювати це рішення будуть у Міжнародному кримінальному суді (МКС), і від підтвердження цих доказів саме суддями МКС надалі буде залежить не тільки пред’явлення цього позову, а і стягнення у Росії коштів у майбутньому.

«І стягнення буде не тільки добровільним... Але повинна бути дотримана законна і чітка процедура, що стосується суми збитків», - пояснив Кириленко.

Він додав, що ми від ворога не будемо вимагати зробити те, що в нас було не добудовано до того, як той вдерся в Україну, а вимагаємо кошти для відновлення тільки того, що ворог зруйнував.

«Так, це довгий буде процес. Узагалі, дай Боже, щоб нашого віку вистачило, щоб наші діти вже жили у відродженій Україні», - резюмував керівник ОВА.

Відбудова України: де взяти гроші

Нагадаємо, що за інформацією Світового банку, післявоєнна відбудова України коштуватиме приблизно 500-600 мільярдів євро.

У Finanial Times писали, що більшість витрат на відбудову України могла б покрити сума активів Центробанку Росії, заморожена в Євросоюзі. Але наразі невідомо, яким буде процес передавання цих активів Україні.

За словами президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, в ЄС заблоковані 300 млрд євро резервів російського Центробанку і заморожені 19 млрд євро російських олігархів.

А у Конгресі США підтримали поправку до закону про передавання арештованих активів російських олігархів Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна сподівається на репарації від РФ: сума може сягнути трильйонів доларів 5.00 5 1
Політика / Україна
19.06.2023 421
Еще материалы раздела «Україна»