<
НОВИНИ ДНЯ: Морські дрони СБУ змінили уявлення про війну на морі – зараз їх вивчають у НАТО: експерт  У Раді назвали кількість чоловіків від 25 до 60 років та чисельність заброньованих  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежів  Скільки триватиме рекордна спека в Україні: прогноз синоптикині  Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовиливсі новини дня
Політика
Україна
18.06.2023 407

Європа прискорить постачання озброєнь до України

У Європі прискорюють процеси з постачання Україні анонсованого у березні мільйону снарядів, заявляють у Європейській комісії. Це робиться для підтримки контрнаступу українських сил.

«Ми збираємося активізувати наші зусилля з постачання зброї і боєприпасів – це війна високої інтенсивності, в якій вони відіграють вирішальну роль. Ми готуємося до того, що війна триватиме ще кілька місяців, а то й довше», – заявив 18 червня в інтерв'ю французькій газеті Le Parisien європейський комісар з питань внутрішнього ринку та послуг Тьєррі Бретон, передає Reuters.

У травні Бретон заявляв, що європейська промисловість, коли справа йде про оборону, має перейти «до режиму воєнної економіки». Раніше країни ЄС затвердили план постачання одного мільйону снарядів для України впродовж 12 місяців. Він передбачає виділення 1 млрд євро на боєприпаси та ракети зі складів країн-членів ЄС, також виділення 1 млрд євро на на спільну закупівлю боєприпасів. Третім компонентом плану є надання Єврокомісією субсидій для виробників боєприпасів, які можуть якнайшвидше наростити виробництво. На цю мету передбачені 500 млн євро.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європа прискорить постачання озброєнь до України 5.00 5 1
Політика / Україна
18.06.2023 407
Еще материалы раздела «Україна»