<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днямивсі новини дня
Політика
Світ
20.06.2023 474

"Має страшний секрет": моторошна історія проклятого озера, де загинуло 700 людей

На місці озера постійно ставались трагедії.

efb5089be97518052f8c8af06a34cba0_20.06.23

У США озеро Ланьє вважається одним із найсмертоносніших, оскільки там за останні десятки років загинуло уже 700 людей. Також місцеві стверджують, що у "проклятому" озері живе привид жінки. Пише ТСН. 

Про це пише dailystar.co.uk.

Найсмертоносніше озеро у США

Щороку мільйони відвідувачів з'їжджаються до озера Ланьє в Джорджії, щоб насолодитися прохолодною водою, гарячим сонцем, катанням на човнах і водними видами спорту протягом довгих літніх днів.

Але в той час як приємні краєвиди приваблюють людей, рукотворне озеро насправді є одним з найсмертоносніших у США - за оцінками, воно забрало сотні життів з моменту свого створення в 1956 році.

Тут існує легенда про "Леді озера" - примару, яка живе в озері. Історія озера Ланьє починається і закінчується смертю, і невідома багатьом відвідувачам, його темна історія все ще прихована під поверхнею, а залишки міста з жахливим минулим ховаються прямо під водою.

Трагедія міста Оскарвіль

У глибині озера лежить те, що залишилося від Оскарвіля, міста, заснованого в 1800-х роках, яке складалося з темношкірої громади теслярів, ковалів, мулярів і фермерів.

Але в 1912 році жах охопив жваве місто, коли в лісі неподалік від нього було знайдено тіло Мей Кроу, 19-річної білої жінки. За повідомленнями, перед смертю Мей була зґвалтована, і жорстокий натовп расистів негайно накинувся на чорношкіру громаду Оскарвіля.

З настанням вечора банда, відома як "нічні вершники", здійснила набіг на місто, закидавши церкву фаєрами і підпаливши будинки, змусивши мешканців рятуватися втечею.

Джордж Рукер, нащадок мешканців Оскарвіля, згадує, як його прадідусь Берд Олівер був змушений залишити все позаду.

Він розповів місцевій газеті: "Пройшли нічні вершники - їм довелося залишити все, головне, що вони залишили - це майно, а у мого діда було 100 акрів".

Джордж розповів, що жителі попрямували до річки Чаттахучі, коли натовп переслідував їх, і коли вони дійшли до мосту, їм було запропоновано два варіанти.

Він згадував: "Їм сказали, що вони повинні або пливти, або потонути. Більшість з них не змогли цього зробити. Мій дідусь, один з тих, хто вижив, втратив кількох братів і сестер".

Мати Джорджа розповідала, що коли Берд згадував цю історію, він "просто сидів і плакав".

Затоплення міста та перші трагедії

Білі сім'ї перебрали на себе решту власності, і в наступні роки земля поступово була розпродана уряду, щоб вони могли побудувати греблю Бьюфорд, яка забезпечила Атланту та прилеглі округи електроенергією та водою.

У 1956 році 38 000 акрів землі, включаючи залишки Оскарвіля, були затоплені, щоб утворилося озеро Ланьє.

Повідомляється, що близько 250 сімей і 15 підприємств були змушені покинути свої домівки через створення озера, а перед тим, як заповнити землю водою, працівники Інженерного корпусу армії США знесли небезпечні споруди.

З міста вивезли 20 кладовищ

Але це не єдине, що було вивезено з історичного міста - армійський корпус "перемістив" 20 кладовищ.

Вони ідентифікували, розкопали і перенесли позначені могили, але, ймовірно, деякі безіменні могили були залишені і все ще залишаються під моторошною поверхнею озера.

Про це розповів Цезар Ябор, речник інженерного корпусу армії США: "Хоча корпус доклав усіх зусиль, щоб знайти безіменні поховання, обмежені можливості того часу роблять можливими несподівані знахідки людських останків, чи то з доколоніальних часів і часів Громадянської війни, чи то корінних американців доколоніального і давнього походження".

Історія примари "Леді озера"

Зсув могил і залишки стародавніх кладовищ під озером підживлювали міфи про "прокляття", а всього через два роки після створення озера сталася трагедія, що призвела до появи легенд про привида, який здавна переслідує води.

У 1958 році автомобіль з двома жінками, Делією Мей Паркер Янг і Сьюзі Робертс, з'їхав з мосту в озеро.

Наступного року рибалки знайшли тіло жінки, одягненої в блакитну сукню, без рук.

Її особу не вдалося встановити, і протягом десятиліть місцеві жителі повідомляли, що бачили привид жінки, яку прозвали "Леді озера", що блукає мостом вночі - дехто стверджував, що вона намагається заманити людей у каламутну воду.

У 1990 році таємниця "Леді озера" була розгадана, коли робітники, що будували міст, виявили людські останки в автомобілі Ford Sedan 1958 року випуску, витягнуті з 110-метрової глибини озера.

Пізніше останки були ідентифіковані як Сьюзі, що змусило владу припустити, що Леді озера, знайдена в 1959 році, була Делією.

На озері загинуло 700 людей

Але це відкриття не поклало край моторошним інцидентам на озері Ланьє. З моменту його створення на озері загинуло 700 людей, і 200 з них - після 1994 року, повідомляє Miami Herald.

У 2017 році досвідчений дайвер Бак Б'юкеннон також розповів місцевому телеканалу WGCL-TV, що під час своїх занурень у глибокі води він зустрічав багато частин тіл.

"Ти простягаєш руку в темряву і відчуваєш руку або ногу, але вона не рухається", - сказав він.

Озеро настільки небезпечне, що цього року один з найпопулярніших пляжів, Маргаритавіль, заборонив купання, щоб "надати пріоритет безпеці" своїх гостей, встановивши огорожу у воді, щоб утримати людей подалі.

Але в той час як багато місцевих жителів звинувачують привидів і прокляття у великій кількості потопельників, влада повідомила, що є більш логічне пояснення.

Вони сказали, що залишки, приховані під озером, в тому числі старі споруди з Оскарвіля і дерева заввишки до 60 футів, дозволяють легко потрапити в пастку уламків і потонути.

Нагадаємо, у США бурий ведмідь посеред дня пробрався у будинок місцевого жителя. Він вкрав кілька свинячих відбивних, застряг у ванній та намагався зістрибнути з другого поверху.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Має страшний секрет": моторошна історія проклятого озера, де загинуло 700 людей 5.00 5 2
Політика / Світ
20.06.2023 474
Еще материалы раздела «Світ»