<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Україна
19.06.2023 463

Росія не виграє війну. На ній сьогодні вкрай вигідно заробляти, - Подоляк

Західні країни розуміють, що Росія не виграє у війні. Проте на країні-агресорі зараз дуже вигідно заробляти, адже вона згодна сплачувати більше за підсанкційні товари.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю РБК-Україна.

У нього запитали, чому прийняття одинадцятого пакета санкцій Євросоюзу проти Росії просувається так важко. Ці санкції будуть спрямовані на те, аби прикрити різні підсанкційні поставки до країни-агресора. При чому деякі країни переймаються, що обмеження можуть нашкодити їхнім компаніям на глобальних ринках.

За словами Подоляка, країни Заходу розуміють, що Росія не виграє. Вони також розуміють, що безпека зараз на набагато глибшому рівні, ніж було на початку чи в середині війни.

"Вони розуміють, що Україна буде контролювати, модерувати війну. Тоді про що ти будеш думати? В тебе немає небезпеки. Ти можеш думати тільки про те, щоб дозаробити ще трішки грошенят", - сказав він.

До того ж, радник керівника ОП зазначив, що росіяни сьогодні платять преміально - вдвічі, втричі, а то і в п'ять разів більше за один і той самий продукт.

"Просто про це як би не прийнято говорити в світі - це ж бізнес. Ніяких проблем, ніякої моралі, цей бізнес був і десять років, і сто років тому", - додав він.

Подоляк зазначив, що "на Росії сьогодні вкрай вигідно заробляти". Проте це не означає, що Україна на рівні держави не працює достатньо жорстко над тим, щоб ці санкції були імплементовані.

Так, комісія Єрмака-Макфола опікується санкціями, постійно наголошуючи на тому, що треба знайти можливості, напрацювати запобіжники, що не дозволять Росії обходити санкції через треті країни, які блокують ті чи інші галузі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія не виграє війну. На ній сьогодні вкрай вигідно заробляти, - Подоляк 5.00 5 2
Політика / Україна
19.06.2023 463
Еще материалы раздела «Україна»