<
НОВИНИ ДНЯ: Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкенвсі новини дня
Політика
Світ
19.06.2023 702

Росії вдається імпортувати західні патрони попри санкції, - Politico

Росія продовжує закуповувати патрони для своїх снайперських гвинтівок Орсіс Т-5000. Це відбувається в обхід санкцій ЄС через війну в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

За даними видання, одним з імпортерів є ТОВ "Промтехнологія". Ця компанія вже перебуває під санкціями та є виробником снайперські гвинтівки Орсіс Т-5000. Їх помітили на озброєнні у найманців ПВК "Вагнера".

В ході розслідування журналісти Politico знайшли сертифікати цієї компанії на ввезення понад 100 тисяч патронів калібру .338 Lapua Magnum та 5 тисяч гільз такого калібру виробництва американської компанії Hornady.

При цьому у коментарі виданню гендиректор Hornady Стів Горнаді заявив, що його компанія нібито не торгує з Росією.

"Ми категорично не експортуємо нічого в Росію і з 2014 року не маємо дозволу на експорт у Росію. Ми не підтримуємо будь-який продаж нашої продукції будь-якому російському сучому сину, і якщо ми дізнаємося, як вони її купили, - якщо вони дійсно її купили, - ми зробимо все можливе, щоб припинити це", - сказав він.

Крім того, відомо, що ще одна російська компанія "Тетіс" у квітні 2023 року задекларувала імпорт понад 300 тисяч патронів до мисливської нарізної зброї різних калібрів з каталогу тієї ж самої Hornady. Як пише Politico, засновники компанії пов'язані з російським Міноборони.

Також в статті видання фігурує словенська компанія Valerian d.o.o. Вона є виробником патронів калібру .338. І хоча керівництво компанії виключає експорт до Росії, журналісти говорять, що їх могли експортувати через треті країни, зокрема окремі партії експортувались до Киргизстану.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росії вдається імпортувати західні патрони попри санкції, - Politico 5.00 5 2
Політика / Світ
19.06.2023 702
Еще материалы раздела «Світ»