<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українцівсі новини дня
Політика
Світ
19.06.2023 348

Блінкен після переговорів з Сі Цзіньпіном: Китай запевнив, що не передаватиме зброю РФ

Влада Китаю в черговий раз підкреслила, що не передає і не передаватиме зброю Росії для її війни проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг державного секретаря США Ентоні Блінкена після переговорів з главою КНР Сі Цзіньпіном.

"Це не новина, що Китай говорив останніми тижнями і повторював не лише нам, але й багатьом іншим країнам, що вони не надають і не надаватимуть Росії летальну допомогу для використання в Україні, і це важливе зобов'язання та важлива політика", - наголосив голова Державного департаменту США.

При цьому Блінкен наголосив, що США зараз непокоїть можливість передачі військової допомоги Росії китайськими приватними компаніями. У деяких випадках такі постачання можуть бути "явно спрямовані на зміцнення військового потенціалу Росії в Україні".

"Це викликає занепокоєння, і я вказав на це нашим китайським колегам і закликав їх бути пильними у цьому питанні", - додав держсекретар.

Оценка материала:

5.00 / 1
Блінкен після переговорів з Сі Цзіньпіном: Китай запевнив, що не передаватиме зброю РФ 5.00 5 1
Політика / Світ
19.06.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»