<
НОВИНИ ДНЯ: "Умови стали суворіші": адвокат розповів про нюанси в переогляді інвалідності на ВЛК  Дощі підуть? Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися всі новини дня
Політика
Європа
19.06.2023 333

Німеччина допомагатиме Україні стільки, скільки знадобиться, - Шольц

Німеччина продовжить допомагати Україні оборонятися від російського вторгнення, поки це буде потрібно. Для цього вже є фінансування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву канцлера ФРН Олафа Шольца під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Глава німецького уряду підкреслив, що Захід має бути готовим до того, що російська агресія триватиме "досить довго". Тому союзники по НАТО готуються і адаптують політику до цього.

"Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно. У нас є необхідне фінансування в нашому бюджеті і німецька промисловість збільшує свої можливості для виробництва, ремонту та обслуговування озброєння", - наголосив Шольц.

Він також висловив упевненість у тому, що Європі зараз необхідно інвестувати у протиповітряну оборону, яка дозволить захиститися від балістичних, крилатих ракет та дронів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина допомагатиме Україні стільки, скільки знадобиться, - Шольц 5.00 5 1
Політика / Європа
19.06.2023 333
Еще материалы раздела «Європа»