<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Політика
Світ
20.06.2023 291

У Швеції допускають можливість військового нападу з боку РФ

У Швеції кажуть, що РФ може здійснити спробу нападу на країну.

921d31431e1ff7d4cb04c91b286d169a_20.06.23

У Комітеті з оборони парламенту Швеції допустили, що Росія може здійснити військовий напад на країну. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті комітету, повідомляє шведський телеканал SVT.

У доповіді зазначають, що хоча російські сухопутні війська перебувають в Україні, не можна виключати нападу на Швецію.

"Росія також ще більше знизила поріг застосування військової сили і демонструє високу схильність до політичних і військових ризиків. Здатність Росії проводити операції з використанням військово-повітряних сил, військово-морських сил, зброї дальнього радіуса дії або ядерної зброї проти Швеції залишається незмінною", – йдеться у документі.

Як сказали на телеканалі, нова оборонна доктрина Швеції, в основі якої лежить членство в НАТО, на відміну від попередньої доктрини, яка спиралася на співпрацю з іншими північними країнами і ЄС.

Тим часом Українські Сили оборони завершили навчання у Швеції, в рамках яких вони опановували використання бойових машин піхоти CV90.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Швеції допускають можливість військового нападу з боку РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
20.06.2023 291
Еще материалы раздела «Світ»