<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  "Найкращий боєць у сучасній історії": реакція боксерського світу на перемогу Усика над Ф'юрівсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.06.2023 435

Україна відновлює велику приватизацію

Президент Володимир Зеленський 20 червня підписав закон про відновлення великої приватизації/

Аукціони з продажу великих державних активів на період воєнного стану було заблоковано відповідним законом у червні минулого року.

Рада розблокувала велику приватизацію 30 травня. Законопроєкт №8250 дозволяє проводити приватизаційні аукціони з продажу великих державних активів (велика приватизація), дає старт реорганізації структури Фонду держмайна (ФДМ) та визначає розпорядника підсанкційним майном.

Відтепер голова Фонду отримує право самостійно призначати та звільняти заступників. Крім того, 12 регіональних відділень-окремих юросіб стануть структурними підрозділами ФДМ. Це дозволить створити механізми встановлення ринкових зарплат та КРІ в усіх регіонах.

Фонду держмайна за рішенням Вищого антикорупційного суду буде передано майно, на яке накладено санкції. Фонд зможе ухвалювати управлінські рішення (приватизація, продаж, оренда чи управління), а кошти будуть спрямовані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Також закон:

забороняє обіймати посади керівників держпідприємств та членів наглядових рад підсанкційним особам та громадянам країн-агресорів;

скасовує процедуру узгодження директорів держпідприємств в управлінні ФДМ з місцевою владою;

усуває обмеження щодо терміну оренди державного майна на період дії воєнного стану.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна відновлює велику приватизацію 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.06.2023 435
Еще материалы раздела «Економіка»