НОВИНИ ДНЯ: Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФвсі новини дня
Політика
Україна
20.06.2023 435

У Держдепі розповіли, як може відбутися передача Україні F-16

На потенційну передачу винищувачів F-16 в Україну – чи то зі Сполучених Штатів, чи то від союзників – підуть місяці.

Про це заявив заступник помічника держсекретаря США з військово-політичних питань Стенлі Браун, повідомляє Military Times.

За його словами, хоча США наразі не оголосили про намір передати винищувачі Україні, вони підтримують такі плани з боку союзників. Браун наголосив, що процес передачі Україні сучасних літаків має бути "цілісним" і включати навчання як пілотів, так і техніків.

Одним із перших кроків у потенційній передачі літаків F-16 буде ліцензія на навчання цих пілотів, ще до того, як дозвіл на передачу літаків з’явиться. Потім необхідно буде визначити, яким чином відбуватиметься передача винищувачів Україні.

Браун розповів, що Державний департамент уже працює над оформленням документів для запитів на передачу від третіх країн. Він не назвав терміни, коли будуть готові ці документи, але сказав, що "це зараз проходить набагато швидше".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Держдепі розповіли, як може відбутися передача Україні F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
20.06.2023 435
Еще материалы раздела «Україна»