<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.06.2023 583

На українців чекає аномальна погода у липні та серпні – синоптики

Прогноз на найближчі місяці.

49a6b00f-1-640x427_21.06.23

Перші тижні літа в Україні виявились дуже мінливими - то проливні дощі заливали регіони, то сонце добряче припікало. А що ж буде далі?

Про те, чого чекати від погоди в Україні у липні та серпні, читайте в матеріалі Styler.

Якою буде погода в липні

"Температура липня буде на 1-1,5 градуса вище за норму, а в серпні середньомісячна температура може бути на 2 градуси вищою. Таке загальне спостереження на всю територію країни. Для кожного регіону треба дивитись окремо на декаду вперед", - спрогнозувала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Очікується, що липень буде трішки теплішим за червень, проте більш прохолодним, ніж торік. Водночас місяць матиме суху та переважно сонячну погоду з незначною кількістю опадів.Температура коливатиметься від 16 до 28 тепла. У першій декаді місяця очікують незначні дощі.

Згідно з даними сайту Wisemeteo, у липні лише три дні будуть дуже спекотними і температура сягне 35 тепла. Їх очікують на початку третьої декади місяця.

Якою буде погода в серпні

Серпень очікується дуже стабільним і посушливим. Температура у третьому місяці літа коливатиметься від 12 до 29 тепла. Опади очікують тільки на один день наприкінці місяця, за даними Sinoptik. А от Wisemeteo прогнозує цілий місяць без дощів.

За їхніми даними, аномально високі температури будуть у середині місяця - стовпчики градусника піднімуться до позначки 37. Це, ймовірно, стане рекордом цьогорічного літа.

Вже на початку третьої декади місяця температура різко опуститься до 21, а до кінця серпня впаде до 18.

Синоптики наголошують, що найкраще прогноз погоди можна дізнатися у найближчі дні до дати - тоді він найточніший.

Оценка материала:

5.00 / 2
На українців чекає аномальна погода у липні та серпні – синоптики 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.06.2023 583
Еще материалы раздела «Суспільство»