<
НОВИНИ ДНЯ: Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНСвсі новини дня
Політика
Україна
20.06.2023 341

Європейські країни збудують військові заводи в Україні – Reuters

Україна веде переговори із західними військовими компаніями щодо будівництва заводів на території країни. Контракти можуть бути підписані протягом найближчих місяців.

Про це заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв повідомив агентству Reuters.

Він уточнив, що йдеться про виробників із Німеччини, Італії, Франції та східної Європи.

"Ми перебуваємо в процесі дуже детальних переговорів. І ми впевнені, що протягом наступних кількох місяців у нас буде підписано угоди про контракти", – сказав Боєв у кулуарах Паризького авіасалону.

За його словами, завдяки залученню іноземних збройових компаній Україна зможе ефективніше задовольняти власні потреби, а також розвивати оборонну промисловість, щоб орієнтуватися на глобальних клієнтів.

"Для майбутнього стримування агресії буде потрібна сильна оборонна промисловість в Україні, сильні збройні сили. Ось чому ми вважаємо, що прихід міжнародних партнерів, створення виробництв та включення країни до системи безпеки вільного світу дуже важливі", – наголосив Боєв.

У рамках Паризького авіасалону заступник міністра також встановлював контакти із виробниками безпілотників.

"Ми обговорюємо різні рівні співробітництва. І деякі компанії кажуть, що вони готові прийти, інвестувати та виробляти дрони", – сказав Боєв.

Уточнити, про які саме компанії йдеться, він відмовився.

Переговори щодо виробництва безпілотних літальних апаратів можуть тривати більше часу. Але, за словами Боєва, виробництво в Україні буде вигідним, враховуючи досвід використання безпілотних літальних апаратів, що існує в країні. Також це дозволить створити робочі місця у західній та центральній Україні.

За словами анонімного джерела агентства, європейські правила та стандарти щодо тестування дронів можуть ускладнити компаніям згоду на виробництво та тестування безпілотних літальних апаратів в Україні.

Але Боєв сподівається, що країна зможе залучити іноземних виробників безпілотників – уряд України може запропонувати суттєву підтримку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європейські країни збудують військові заводи в Україні – Reuters 5.00 5 1
Політика / Україна
20.06.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»