<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
22.06.2023 3730

В Україні хочуть звільнити від мобілізації ФОП та гіг-фахівців

У Міністерстві економіки України розглядають можливість бронювання від мобілізації ФОП та гіг-фахівців.

_viyskovi_mobilizatsiya_vokzal_gettyimages_1239067659__1__4_650x410_22.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву директора департаменту економіки безпеки та оборони Мінекономіки Сергія Сметанка під час IT Ukraine Legal Conference.

"Кожна галузь - унікальна, але ІТ-галузь - одна із найпотужніших і найважливіших в Україні. Ми розуміємо, що ФОП - це основна форма працевлаштування в ІТ. Знаємо, що є і гіг-спеціалісти. На жаль, зараз всі вони випали із системи", - розповів про проблему він.

Сметанко зазначив, що у законі чітко написано, що можуть бронюватися лише підприємства, установи й організації.

"Ми працюємо над цим питанням, думаємо про відповідні зміни до закону. Вже є певні напрацювання, але поки на робочому рівні", - зазначив директор департаменту.

Бронь від мобілізації

Під час дії військового стану в Україні мобілізації підлягають усі громадяни-чоловіки віком 18-60 років. Але є працівники критично важливих компаній, органів державної влади, які можуть бути заброньовані від мобілізації. Докладніше про це - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Для довідки

Закриття ФОП через "Дія"

На порталі "Дія" запустили послугу із закриття ФОП. Тепер не потрібно стояти у чергах, а достатньо зробити кілька кліків. Близько тижня тому на порталі "Дія" запустили бета-тест закриття ФОП. Підприємців просили протестувати нову послугу.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні хочуть звільнити від мобілізації ФОП та гіг-фахівців 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
22.06.2023 3730
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»