<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
Політика
Світ
22.06.2023 1129

Чи хочуть росіяни війни: 10% “Z-патріотів” навіть не проти застосування ядерної зброї — результати опитування

У російському суспільстві переважають ті, хто підтримує дії збройних сил РФ в Україні.

cc0b31bb6c21f878267ca3e5d40d1bdd_22.06.23

Більшість росіян здебільшого підтримують війну, яку розпочав Кремль в Україні, та готові до того, що вона триватиме довго. Пише ТСН. 

Такі результати опитування опублікувала незалежна російська дослідницька організація “Левада-центр”, яку в РФ визнано іноагентом, майже через півтора року після повномасштабного вторгнення в Україну.

Згідно зі звітом, до трьох чвертей населення загалом підтримують дії президента Росії Володимира Путіна в Україні. На запитання “Чи підтримуєте ви особисто дії збройних сил РФ в Україні” 43% відповіли “однозначно так”, 33% — “скоріше так”. Категорично проти війни були лише 8% опитаних.

Треба сказати, що, за результатами аналогічного опитування, у лютому 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення в Україну, частка росіян, які однозначно підтримували війну, була ще більшою — 48%. Водночас тоді ж було більше тих, хто категорично був проти війни — 15%.

Більш, ніж половина опитаних вважає, що "спецоперація" просувається успішно. Переважає думка, що військові дії затягнуться ще на півроку і довше, упевненість у цьому планомірно зростала протягом останнього року.

Директор “Левада-Центру” Денис Волков у коментарі Euronews заявив, що “Z-патріоти” складають близько 25 відсотків населення Росії, яке в принципі підтримує продовження військових дій. З них близько 10% готові підтримати використання ядерної зброї.

Решта – ті, хто не підтримує війну в Україні, але ці російські громадяни, за його словами, опинилися в ситуації, коли виховання та соціальні традиції не дозволяють їм виступати проти “своїх”.

Нагадаємо, за іншим проведеним недавно соцопитуваннями, у Росії значно зменшилася кількість тих, хто вважав українців і росіян одним народом.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи хочуть росіяни війни: 10% “Z-патріотів” навіть не проти застосування ядерної зброї — результати опитування 5.00 5 3
Політика / Світ
22.06.2023 1129
Еще материалы раздела «Світ»