<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
23.06.2023 414

ФОП та гіг-фахівців хочуть звільнити від мобілізації

В Україні обговорюють звільнення ФОПів від мобілізації

0274639e82da00acd99496b1d1434094_23.06.23

Як повідомив під час IT Ukraine Legal Conference директор департаменту економіки безпеки та оборони Мінекономіки Сергій Сметанко у Міністерстві економіки обговорюють можливості, як зробити ФОП і гіг-спеціалістів доступними для бронювання від мобілізації. Пише ТСН. 

«Кожна галузь — унікальна, але ІТ-галузь — одна із найпотужніших і найважливіших в Україні. Ми розуміємо, що ФОП — це основна форма працевлаштування в ІТ. Знаємо, що є і гіг-спеціалісти. На жаль, зараз всі вони випали із системи... Ми працюємо над цим питанням, думаємо про відповідні зміни до закону. Вже є певні напрацювання, але поки на робочому рівні», — зазначив Сергій Сметанко.

За його словами тогорічні заявки на бронювання часто повертали компаніям через недостатнє обґрунтування.

На сьогодні процедура прописана краще, а підприємству достатньо підпадати під  3 критерії, щоб вважатися критично важливим.

Щоб компанія отримала статус критично важливої для національної економіки, вона має відповідати таким вимогам:

  • належати до IT-індустрії,
  • розмір середньої зарплати  повинен бути не меншим, ніж еквівалент €1200 за курсом НБУ,
  • середньооблікова кількість працівників за останній квартал повинна бути не меншою за 9 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
ФОП та гіг-фахівців хочуть звільнити від мобілізації 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
23.06.2023 414
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»