Життя та Стиль
Суспільство
Кабачкові оладки з бринзою і зеленню
Одними з перших навесні на прилавках з'являються кабачки, і слід, користуючись моментом, включати їх в раціон.
Як і всі овочі, кабачки багаті вітамінами і мікроелементами. Вміщені в них харчові волокна і клітковина активізують виведення з організму шлаків і токсинів. Пише ТСН.
Кабачки чудово підходять для дієтичного харчування, тому що низькокалорійні і не містять алергенів.
Якщо у вас немає часу довго стояти біля плити, пропонуємо приготувати кабачкові оладки. Однак для отримання особливого смаку додайте в тісто для оладок бринзу, а для збільшення кількості вітамінів і мікроелементів — свіжу зелень.
Інгредієнти:
- 0,5 кг молодих кабачків
- 150 г бринзи
- 2 яйця
- 3 ст. л. борошна
- пучок зелені
- олія
- чорний мелений перець
- сіль.
Приготування
Кабачки вимити, натерти на середній тертці, злегка посолити і залишити на 15-20 хвилин. Сік, що виділився, відтиснути.
Кабачкову масу поперчити, додати натерту на середній терці бринзу, подрібнену зелень, вбити яйця, всипати борошно і добре вимішати до однорідності.
На сковороді розжарити олію і столовою ложкою викладати приготовлену масу. Смажити на середньому вогні з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
На замітку
Подавати кабачкові оладки можна зі сметаною або часниковим соусом.
Масу для оладок солити слід дуже обережно, і краще це робити вже після того, як додасте бринзу.
Чим ретельніше відтиснеться сік із натертих кабачків, тим менше борошна доведеться додавати, а значить, оладки будуть мати більш ніжний смак і, головне, буде вищою їхня харчова цінність.
Зелень залежно від уподобань можна використовувати будь-яку: кріп, петрушку, кінзу або їхній мікс.
У тісто для оладок можна натерти 1 цибулину і додати пару зубків часнику, пропущених через прес.
Молоді кабачки чистити не слід, а зрілі очищайте від шкірки і насіння.