<
НОВИНИ ДНЯ: Пропагандисти в Росії скиглять, що "СВО" провалилася  Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червнявсі новини дня
Політика
Україна
22.06.2023 392

ООН додала Росію до «списку ганьби»

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш 22 червня засудив Росію за вбивство 136 дітей в Україні у 2022 році, додавши її збройні сили до глобального списку правопорушників.

Про це йдеться у доповіді Раді Безпеки ООН, з якою ознайомилося агентство Reuters.

ООН також підтвердила, що російські збройні сили та пов'язані з ними групи покалічили 518 дітей і здійснили 480 нападів на школи та лікарні. Згідно з доповіддю, російські збройні сили також використовували 91 дитину в якості живого щита.

При цьому у доповіді також зазначено, що українські збройні сили вбили 80 дітей, покалічили 175 дітей і здійснили 212 нападів на школи та лікарні. Збройні сили України не внесені до глобального списку порушників.

У доповіді Гутерріш заявив, що він «особливо шокований» великою кількістю вбитих і покалічених дітей, а також нападами на школи і лікарні з боку російських збройних сил. Він також сказав, що «особливо стурбований» великою кількістю таких злочинів проти дітей з боку українських збройних сил.

Щорічна доповідь Гутерріша Раді Безпеки, що складається з 15 членів, про дітей і збройні конфлікти охоплює вбивства, каліцтва, сексуальне насильство, викрадення або вербування дітей, відмову в доступі до допомоги та обстріли шкіл і лікарень.

Оценка материала:

5.00 / 1
ООН додала Росію до «списку ганьби» 5.00 5 1
Політика / Україна
22.06.2023 392
Еще материалы раздела «Україна»