НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
22.06.2023 370

Україні для вступу в ЄС потрібно покінчити з «30 роками кумівства» − Бербок

Україна має покінчити з «30 роками кумівства та корупції», щоб вступити до Європейського союзу.

Про це міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила у кулуарах конференції з відновлення України у Лондоні, пише Die Welt.

За словами Бербок, країна вже досягла прогресу у своїх зусиллях щодо реформування, особливо в галузі вільних ЗМІ та верховенства закону.

«Але також зрозуміло, що для майбутнього необхідний подальший прогрес, «щоб покласти край 30-річному кумівству, і потрібно чітко заявити, що корупції також потрібно покласти край», − сказала міністр.

Водночас вона вважає, що реформування здійснюватиметься з неймовірною швидкістю. За її словами, Німеччина активно підтримує це.

Вона переконана, що немає жодних сумнівів у тому, що Україна вступить до ЄС. «Таким чином, інвестиції приватних компаній у відновлення країни були доцільними, оскільки зрештою вони зміцнили внутрішній європейський ринок. Україна може стати вирішальним чинником у зміцненні внутрішнього європейського ринку, «особливо з погляду екологічно чистої енергії», − підсумувала Бербок.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україні для вступу в ЄС потрібно покінчити з «30 роками кумівства» − Бербок 5.00 5 1
Політика / Україна
22.06.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»