<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Світ
24.06.2023 610

Головному конкуренту Ердогана на виборах загрожує до 110 років в'язниці, - ЗМІ

Головний конкурент президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на виборах, що відбулися в травні, Кемаль Киличдароглу може бути засуджений до тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Cumhuriyet.

Як зазначають журналісти, адвокат колишнього кандидата у президенти Джелал Челік розповів, що проти Киличдароглу подали вже 28 позовів. Їх передали до прокуратури Анкари.

За словами адвоката, розслідування щодо частини позовів припиняли, оскільки Киличдароглу був депутатом турецького парламенту і мав недоторканність. Але зараз він не має такого привілею, оскільки він не потрапив у склад Великих національних зборів.

У Cumhuriyet пишуть, що більшість позовів, які подали проти Киличдароглу, пов'язані з образами чи звинуваченнями у бік Ердогана. Зокрема, колишній кандидат порівнював чинного президента з лівійським диктатором Муаммаром Каддафі та румунським диктатором Ніколае Чаушеску. За інформацією журналістів, позивачем у більшості випадків також є сам Ердоган.

Вибори у Туреччині

Нагадаємо, вибори президента Туреччини проходили у травні у два тури. Згідно з результатами, Ердоган набрав 52,14% голосів, а Киличдароглу - 47,86% голосів.

Ердогана з перемогою практично відразу після оголошення результатів привітав президент України Володимир Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 2
Головному конкуренту Ердогана на виборах загрожує до 110 років в'язниці, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
24.06.2023 610
Еще материалы раздела «Світ»