<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в історії: шокувальні деталі справи американського злочинця Трампа  У Зеленського підтвердили дозвіл бити по території РФ американською зброєю  Дощ, місцями гроза та до +28°С: прогноз погоди по Київщині на 2 червня  Нестійка погода: українцям дали прогноз на початок літа  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травня  Не паркуйся де попало: який розмір штрафів за порушення правилвсі новини дня
Політика
Світ
24.06.2023 359

ООН внесла російську армію до списку "ганьби" за вбивства дітей в Україні — Reuters

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш 22 червня звинуватив Росію у вбивстві 136 дітей в Україні.

4a0254c17a7b20ac13f68d32b43e6092_24.06.23

ООН заявила про провину Росії у вбивстві 136 українських дітей 2022 року. Тому Збройні сили РФ внесли до списку "ганьби". Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на доповідь Ради безпеки ООН.

"Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш 22 червня звинуватив Росію у вбивстві 136 дітей в Україні 2022 року, додавши її збройні сили до глобального списку правопорушників, згідно зі звітом для Ради Безпеки ООН", - йдеться у матеріалі Reuters.

Організація Об’єднаних Націй також підтвердила, що російські збройні сили та пов’язані з ними групи покалічили 518 дітей і здійснили 480 нападів на школи та лікарні. Згідно з повідомленням, російські збройні сили також використовували 91 дитину як живий щит.

Росія заперечує напади на цивільне населення від моменту вторгнення до України 24 лютого 2022 року.

В доповіді Гутерреш зазначив, що він був "особливо шокований" великою кількістю вбитих і поранених дітей, а також нападами російських збройних сил на школи та лікарні.

Він також сказав, що його "особливо турбує" велика кількість таких злочинів проти дітей з боку українських Збройних сил.

У своєму звіті ООН звинувачує ЗСУ у "вбивстві 80 дітей, пораненні 175 та у 212 атаках на школи та лікарні".

Місія Росії при ООН у Нью-Йорку не одразу відповіла на прохання прокоментувати звіт.

Документ ООН прокоментував керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Він наголосив, що "Путін є воєнним злочинцем, як і все його оточення разом із терористами, командирами та виконавцями злочинних наказів".

Нагадаємо, в ООН також назвали кількість убитих цивільних українців від початку повномасштабної війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
ООН внесла російську армію до списку "ганьби" за вбивства дітей в Україні — Reuters 5.00 5 2
Політика / Світ
24.06.2023 359
Еще материалы раздела «Світ»