НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.06.2023 689

Гаспачо: як за 5 хвилин приготувати найкорисніший у світі суп

Гаспачо — це холодний суп, приготований із перетертих овочів.

7815ba07ea3b11b09a5a918c6b4201ed_26.06.23

За великим рахунком, гаспачо — це овочевий смузі, що є просто джерелом вітамінів і мікроелементів. Пише ТСН. 

На відміну від болгарського тараторять, основою якого є кисле молоко, і приготованої на квасі окрошки, гаспачо не містить більш жодних інгредієнтів, крім свіжих овочів.

І ще один важливий фактор на користь гаспачо — готується він буквально за 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг огірків
  • 250 г ріпчастої цибулі
  • 3-4 зубки часнику
  • 150 мл оливкової олії
  • сік 1 лимона
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Помідори, болгарський перець і огірки вимити й обсушити. Перець очистити від плодоніжки і насіння. Ріпчасту цибулю і часник очистити від лушпиння.

Підготовлені овочі нарізати довільними шматочками, помістити в чашу блендера і подрібнити до отримання однорідної маси.

Отримане овочеве пюре посолити, поперчити, приправити соком лимона, влити оливкове масло і добре вимішати.

На замітку

Подають гаспачо з сухариками, прикрасивши зеленню.

Перед подачванням гаспачо можна витримати пару годин в холодильнику, але краще подавати суп одразу, поклавши в тарілку кілька кубиків льоду. Так в ньому збережуться всі вітаміни.

Щоб гаспачо мав насичений яскравий колір, використовуйте червоний болгарський перець.

Лимонний сік можна замінити винним оцтом.

Для додання гостроти в гаспачо додають гіркий перець або соус Табаско.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гаспачо: як за 5 хвилин приготувати найкорисніший у світі суп 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.06.2023 689
Еще материалы раздела «Суспільство»