<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°всі новини дня
Політика
Росія
24.06.2023 3653

Мінус ще один союзник. Іран відмовився допомагати Путіну, - росЗМІ

Російський диктатор Володимир Путін зателефонував до ще одного союзника. Однак йому знову відмовили.

_gettyimages_1257890486_650x410_24.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "РИА Новости".

Після розмови з російським диктатором, Іран назвав спробу збройного заколоту внутрішньою справою Росії. А також висловив підтримку верховенству закону в країні.

Ситуація в Росії

Нагадаємо, між власником ПВК "Вагнера" та міністром оборони РФ Сергієм Шойгу декілька місяців триває конфлікт. Пригожин звинувачує Міноборони РФ у поразках в Україні.

Навесні він заявив, що буде виводити своїх бойовиків з Бахмута через нібито брак боєприпасів. У червні "вагнерівці" справді вийшли з Бахмуту, на позиціях їх замінила регулярна армія.

Вчора конфлікт між Пригожиним та керівництвом РФ загострився. Ватажок заявив, що війська РФ нібито вдарили по тилу його найманців у Ростові. Він заявив, що збирається "йти на Москву", але почав з Ростова.

Після опівночі Пригожин анонсував, що його війська вже перетнули державні кордони й зараз рухаються по Ростовській області, а зранку "вагнерівці" зайняли військові об'єкти у Ростові.

Союзники Путіна

Після початку перевороту Російський диктатор також звернувся до президента Казахстану Касим-Жомарт Токаєва. Однак у відповідь диктатор отримав заяву Токаєва про те, що події, які відбуваються у РФ, - внутрішня справа Росії.

Однак Путіна підтримав глава Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

За даними Кремля, ініціатором розмови була турецька сторона. Путін доповів Ердогану про ситуацію у РФ на тлі збройного заколоту.

"Президент Турецької Республіки висловив повну підтримку крокам російського керівництва", - сказано в повідомленні прес-служби Кремля.

РБК-Україна пояснило, як Пригожин "піднявся" на війні в Україні та кинув виклик Путіну - читайте про це у нашому матеріалі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мінус ще один союзник. Іран відмовився допомагати Путіну, - росЗМІ 5.00 5 2
Політика / Росія
24.06.2023 3653
Еще материалы раздела «Росія»