<
НОВИНИ ДНЯ: Єдина людина в Росії, яка планує стратегію війни: у Зеленського розповіли, хто насправді "керує парадом"  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  У Британії закликали Німеччину дати Україні ракети Taurus і дозволити бити ними по Криму  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 20-26 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 20-26 травня 2024 року  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУРвсі новини дня
Політика
Європа
25.06.2023 1090

Міф про єдність путінської Росії закінчився, - МЗС Італії про бунт Пригожина

Спроба заколоту в Росії, що була вчинена приватною військовою компанією "Вагнера", показала слабкість путінського режиму.

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Il Messaggero.

"Ця внутрішня ескалація розділяє російських військових. Це неминучий результат, коли ви підтримуєте та фінансуєте легіон найманців", заявив Таяні додавши, що в результат дій "вагнерівців" можна сказати про слабкість російського фронту та близкість миру в Україні.

За словами міністр, повномасштабне вторгнення Росії стало бумерангом для російського диктатора Володимира Путіна.

"Росіяни не змогли перемогти, вони провалили бліцкриг. Тепер вони розплачуються за проблеми й протиріччя військового апарату", - вважає італійський міністр.

Зокрема міністр висловив сподівання на те, що після спроби заколоту контрнаступ ЗСУ "рухатиметься ще швидше, й українці відновлять свою незалежність".

Оценка материала:

5.00 / 1
Міф про єдність путінської Росії закінчився, - МЗС Італії про бунт Пригожина 5.00 5 1
Політика / Європа
25.06.2023 1090
Еще материалы раздела «Європа»