<
НОВИНИ ДНЯ: Експерт назвав причини, через які Путін розв'язав війну в Україні  Укргідрометцентр дав прогноз погоди на 2 червня: де пройдуть дощі  Не тільки Трамп. Шість президентів, яких засудили чи ув'язнили протягом десятиліття  Парламентський комітет підтримав підвищення акцизів на пальне: як зростуть ціни на АЗС  В Україні у неділю прогнозують дощі та грози, вдень до +32°  Правила військового обліку для 25-річних: що потрібно зробити і чи мають право вручити повістку  Мобілізація в Україні: Зеленський заявив про суттєві зрушеннявсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.06.2023 488

Яким буде курс долара до кінця літа: прогноз експерта

Курс долара не зміниться суттєво і коливатиметься в межах 37-38 гривень.

46380125dccdc0815f84a4cd3c63f810_26.06.23

До вересня курс долара в Україні має бути стабільним. Водночас на ринку все ж буде присутня певна волатильність щодо ціни. Пише ТСН. 

Про це повідомив економіст та член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі 24 Каналу.

З його слів, курс до кінця літа буде стабільним і у тих межах, що є наразі.

"У будь-якому випадку потрібно розуміти, що Нацбанк досяг тієї мети, якої прагнув. Маю на увазі те, що є офіційний курс та готівковий курс, який зараз дуже близький до 36,6 гривні. Я думаю, що ми з вами будемо бачити надалі підтримку цього курсу. Особливо, якщо врахувати те, що НБУ зміг наростити валютні резерви", - сказав він.

Крім того, Україна надалі отримуватиме кошти від партнерів і це було оприлюднено на конференції щодо питань відновлення країни у Лондоні 21 червня.

"Ми будемо продовжувати отримувати допомогу від партнерів, попри будь-які негаразди. Тому я думаю, що несподіваного курсу в нас не буде", – запевнив він.

Нагадаємо, експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ не бачить причин для того, щоб в Україні відбулося різке падіння національної валюти.

За словами експерта, курс долара в Україні найближчим часом може зрости не більш, ніж на 10%, і аж ніяк не досягне позначок 46 чи 50 гривень за долар.

Водночас він наголосив, що стабільність гривні залежить від надходження міжнародної фінансової допомоги та успіхів ЗСУ.

Варто зазначити, що гривня дещо зміцнилася за рахунок фінансової допомоги від західних партнерів. Зараз курс гривні до долара і офіційний, і ринковий практично зрівнялися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яким буде курс долара до кінця літа: прогноз експерта 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
26.06.2023 488
Еще материалы раздела «Економіка»