<
НОВИНИ ДНЯ: У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищвсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.06.2023 396

Українців очікує стрімкий спад цін на овочі та фрукти: експерт озвучив прогноз

Ціна борщового набору незабаром знизиться.

2f42866408d2ad4a619c87714d053cb1_26.06.23

В Україні впадуть ціни на овочі на фрукти у найближчі три місяці, крім того, знизиться вартість всього борщового набору. Пише ТСН. 

Про це розповів економіст Олег Пєндзін в ефірі "Громадського радіо".

Експерт передбачає, що вартість борщового набору стане нижчою, оскільки сьогоднішнє здорожчання цін є традиційним сезонним чинником.

"Ми вже з вами бачимо, що на борщовий набір, на овочі, фрукти, які вирощуються на нашій території, ціни вже почали падати. Ми реально очікуємо, що десь у середині червня ціни на весь спектр овочів/фруктів будуть набагато нижчими, Що ще місяць тому. Традиційно, як починається літо, ціни падають. Така ситуація триває, як правило, до середини/кінця вересня . Після цього, як зберуть урожай, розпочнеться сезон поступового зростання цін", - пояснив Пензін.

За словами експерта, українці можуть очікувати значного спаду цін з восени.

Водночас вже у липні 2023 року українцям доведеться більше платити за комунальні послуги, зокрема, електроенергію, тариф на яку зріс на початку літа. Крім того, експерти прогнозують значне здорожчання автомобільного пального.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українців очікує стрімкий спад цін на овочі та фрукти: експерт озвучив прогноз 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
26.06.2023 396
Еще материалы раздела «Економіка»