<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні підняли тариф на світло: як зміняться суми у платіжках вже влітку  Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде жахливим  Німеччина надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 500 млн євро: що туди увійде  ГУР уточнило дані про атаку на катери "Тунець": втрати РФ зросли  Чому в Україні труднощі з виробництвом снарядів стандарту НАТО: відповідь зброяра  Прогноз погоди на літо 2024: чи чекати українцям сильної спеки  "Чорна бухгалтерія" та мовчання порнозірки: Трампа визнали винним за всіма 34 пунктами звинуваченнявсі новини дня
Політика
Світ
26.06.2023 474

Має двох боржників: колишній співробітник КДБ назвав, яку вигоду отримав Лукашенко від бунту Пригожина

На думку Жирнова, у цій ситуації Лукашенко захищав насамперед себе.

d4ad3236c3bd5aa9c8a3a0426105f8b6_26.06.23

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко, який нібито провів переговори із ватажком ПВК "Вагнер" Євгенієм Пригожиним і завершив військове повстання у РФ, залишився у велику виграші. Тепер він отримав "двох боржників": Пригожина та Путіна. Пише ТСН. 

Таку думку 24 Каналу озвучив ексспівробітник КДБ і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов.

"Лукашенко має двох боржників. Він врятував життя Пригожину. На наступний раз він буде йому винен, бо Лукашенко пообіцяв дати Пригожину притулок у Білорусі. І Путін винен Лукашенку. У Лукашенка є можливість отримати від Путіна дуже великі відкупні", - вважає він.

Окрім цього, завдяки завершенню перевороту, не постраждав і він сам. На думку Жирнова, у цій ситуації Лукашенко захищав насамперед себе.

"Є вірогідність того, що полк Калиновського, який воює проти росіян в Україні, міг би піти на Мінськ та скинути Лукашенка. Щоб не давати такий приклад, як потрібно скидати диктаторів, Лукашенко захищав насамперед самого себе", – зауважив він.

Як повідомляли раніше, військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що бунт ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина є чітко спланованою операцією російських спецслужб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Має двох боржників: колишній співробітник КДБ назвав, яку вигоду отримав Лукашенко від бунту Пригожина 5.00 5 2
Політика / Світ
26.06.2023 474
Еще материалы раздела «Світ»