<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.06.2023 686

В Україні продовжаться дощі

Україну знову накрили дощі. Опади йдуть майже у всіх областях нашої держави. Ба більше, за прогнозом синоптиків подекуди вони очікуються і до кінця червня.

Скільки ще литиме, і в яких областях можливі опади наступного тижня, раніше у коментарі 24 Каналу розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Дощі у червні ще будуть

За орієнтовними прогнозами Укргідрометцентру, наступного тижня спостерігатиметься схожа тенденція, як на поточному. Яскраво виражених процесів немає.

Це буде малоградієнтне поле. Відповідно над Заходом знову ж таки буде утримуватися нестабільна атмосфера. Розвиток купчасто-дощових хмар все ж таки може бути ще й на наступному тижні,
– зазначила Наталія Птуха.

Водночас додала, що в решті областей інтенсивність і територія поширення дощів менші. Все ж таки там переважатиме погода без опадів.

Також синоптикиня пояснила, що для літа це типова погода, нічого аномального немає. Дощі мають переважно локальний характер. Тобто в одному місці можуть бути дуже інтенсивні опади, тим часом в іншому, буквально за кілька кілометрів, вже більш спокійного характеру або взагалі сонячно.

Прогноз погоди на три доби

- Зауважимо, що в Укргідрометцентрі оприлюднили прогноз на 25 – 27 червня. Зазначили, що в найближчі три доби буде нестійка погода.

- Часом дощі, грози. 25 – 26 червня в Україні, крім західних, Вінницької, Житомирської та Київської областей, у вівторок на Північному Сході країни подекуди значні дощі, град, шквали 15 – 20 метрів на секунду.

- Температура недільної ночі 15 – 22 градуси тепла. 26 – 27 червня в Україні, крім Півдня, +10...+16. Вдень +20...+26 (у понеділок і вівторок на Сході та Північному Сході 15 –21), лише на Півдні, у неділю й Південному Сході +25...+31 градус.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні продовжаться дощі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.06.2023 686
Еще материалы раздела «Суспільство»