<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липнівсі новини дня
Політика
Світ
27.06.2023 421

Уряд Британії розглядає підготовку до сценарію несподіваного розпаду РФ – ЗМІ

Темпи розвитку бунту Пригожина в РФ заскочили західних дипломатів зненацька.

ad40179119ada8da629f37785b634391_27.06.23

Велика Британія готується до можливого раптового розпаду Росії після невдалої спроби групи "Вагнера" на чолі з Євгеном Пригожиним похитнути владу диктатора Володимира Путіна.

 

Про це повідомляє The Times із посиланням на свої джерела. Пише ТСН. 

Британські офіційні особи й раніше стверджували, що вторгнення Росії до України може спровокувати політичні заворушення в Москві, і заявили, що події останніх кількох днів можуть виявитися "розділом чогось нового".

"Від самого початку вторгнення одним із найбільш очевидних сценаріїв було те, що війна може призвести до політичних заворушень у Росії. Нам потрібно почекати, спостерігати й подивитися, що буде далі. Це може бути перший розділ чогось нового. Або все може закінчитися для "Вагнера". Ми повинні підготуватися до цілої низки різних сценаріїв", - прокоментував один із високопоставлених урядовців Британії.

За внутрішніми оцінками в уряді, Британії варто готуватися до сценарію несподіваного розпаду Російської Федерації, аби такі події не застали Лондон зненацька.

Головний секретар скарбниці Сполученого Королівства Джон Глен зазначив, що події в Росії – "її внутрішні справи".

Колишній військовий аташе Британії в Москві Джон Форман зазначив, що успішне захоплення Пригожиним влади було би "найгіршим сценарієм" і не варто мати ілюзій, що він нібито більш ліберальний, схильний до миру демократ, тому що "це фашист".

Форман припустив, що темпи розвитку подій у п’ятницю-суботу заскочили західних дипломатів зненацька.

"Ми думали, що все це буде відбуватися поступово. Про несподіваний "марш на Москву" не йшлося", – зазначив він.

Колишній представник Міноборони лорд Річард із Герстмонсе висловив думку, що Путін, попри удар заколоту по його авторитету, ще залишається небезпечним противником, і Захід ризикує недооцінити Росію.

Нагадаємо, у Росії вперше після заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина показали міністра оборони Сергія Шойгу. Саме на його адресу лунали основні звинувачення лідера "вагнерівців".

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд Британії розглядає підготовку до сценарію несподіваного розпаду РФ – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
27.06.2023 421
Еще материалы раздела «Світ»