<
НОВИНИ ДНЯ: У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогеркавсі новини дня
Політика
Європа
27.06.2023 446

Польща передасть українським силовикам партію кулеметів і набоїв

Польща відправить бойовим формуванням МВС України тисячі кулеметів та мільйони набоїв.

_kaminskiy_commons_wikimedia_org_mariusz_kamiski_4_650x410_27.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ й адміністрації Польщі Маріуша Камінського.

"Ми підтримуємо Україну з самого початку війни і будемо продовжувати це робити", - йдеться у заяві.

Зазначається, що Польща розпочне поставки зброї для бойових формувань Міністерства внутрішніх справ України.

"Це тисячі кулеметів і мільйони набоїв, які дозволять захисникам свободи України та Європи вести ефективну боротьбу", - додав Маріуш Камінський.

Допомога від Польщі

Польща з самого початку вторгнення Росії постачає Україні військову допомогу. За цей час вона передала сотні танків, також зобов'язалася поставити українським бійцям партію БТР.

Раніше Польща передала Україні щонайменше 14 винищувачів МіГ-29. Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громов підтвердив, що Україна вже використовує винищувачі МіГ-29, які передали Польща та Словаччина.

Також нещодавно прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів переговори з польським колегою Матеушем Моравецьким. Вони обговорили військові допомогу Україні.

Разом з тим Німеччина та Польща перебувають на фінальній стадії переговорів щодо створення центру обслуговування та ремонту танків Leopard, які передали Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польща передасть українським силовикам партію кулеметів і набоїв 5.00 5 1
Політика / Європа
27.06.2023 446
Еще материалы раздела «Європа»