<
НОВИНИ ДНЯ: Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
Політика
Росія
28.06.2023 1512

Сенсації не вийшло. Путін через два дні "терміново" відреагував на бунт Пригожина

Російський диктатор Володимир Путін через два дні відреагував на бунт ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина і поставив ультиматум найманцям військової компанії.

_gettyimages_1235026329_7_650x410_28.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Путіна, яку приводить російське видання "Медуза".

"Сьогодні у вас ("вагнерівці" - ред.) є можливість продовжити службу Росії, уклавши контракт із Міністерством оборони або іншими силовими структурами", - йдеться у заяві.

Путін пояснив, що в іншому разі вони можуть повернутися додому або "піти" в Білорусь.

"Повторю, вибір за кожним із вас, але впевнений, це буде вибір "воїнів" Росії, які усвідомили свою трагічну помилку", - додав диктатор.

Таким чином у колишньому вигляді ПВК "Вагнера", за словами Путіна, існувати не буде. Також Путін згадав "ворогів" і звинуватив їх у спробах зробити так, щоб РФ "захлинулася в кривавій війні". Російський диктатор пафосно заявив, що "заколот придушили б у будь-якому разі".

Що цьому передувало

Минулого тижня Пригожин звинуватив російські війська в ударі по тилових таборах своїх найманців. Наказ нібито дав міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Вже 24 червня Пригожин заявив, що його війська перетнули держкордони РФ і зайняли військові об'єкти в Ростові та Воронежі. Пізніше їхній рух продовжувався у бік Москви.

У суботу ввечері після переговорів із Лукашенком Пригожин несподівано вирішив припинити свій бунт та похід на Москву. При цьому колони "Вагнера" не дійшли до Москви близько 200 км. Тоді прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков говорив, що Пригожину також "дозволили піти в Білорусь", а справу проти нього пообіцяли закрити.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сенсації не вийшло. Путін через два дні "терміново" відреагував на бунт Пригожина 5.00 5 1
Політика / Росія
28.06.2023 1512
Еще материалы раздела «Росія»