НОВИНИ ДНЯ: Парламентський комітет підтримав підвищення податків для українців  Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтня  Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"  Комбат ТрО застрелився після втечі бійців під Вугледаром – журналіст  Російський наступ на Донбасі: як довго протримається Покровськ — аналіз західних аналітиків  До України знову повертається тепло  Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Українівсі новини дня
Політика
Світ
28.06.2023 439

Боялися розгойдати човен. Під час бунту Пригожина союзники просили Україну не бити по РФ

Союзники на різних рівнях зв'язувалися з офіційними особами України та радили не використовувати хаос в Росії, спричинений бунтом Пригожина, для нанесення ударів по РФ.

_24_06_2023_foto_roszmi__5__650x410_28.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на CNN.

За словами неназваного західного чиновника, послання "не розгойдувати човен" було передано на рівні міністрів закордонних справ, заступників і через послів. Побоювання полягали в тому, що Україну і Захід будуть розглядати як тих, хто допомагає Пригожину і загрожують суверенітету Росії.

“Союзники попереджали українців не провокувати ситуацію. Використовуйте можливості на території України, але не втягуйте у внутрішні справи і не завдавайте ударів по наступальних військових об'єктах усередині Росії", - сказав чиновник.

Бунт Пригожина

Глава приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Пригожин звинуватив міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу в атаках на тилові табори його найманців.

У відповідь, в своїй заяві, 24 червня, Пригожин оголосив про намір провести "марш справедливості" та виступити проти Москви. Він стверджував, що його сили перетнули кордони Російської Федерації і захопили військові об'єкти у Ростові та Воронежі.

Проте в суботу ввечері після переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, Пригожин несподівано оголосив про припинення свого повстання та походу на Москву. На той момент "вагнерівці" вже були на відстані 200 кілометрів від Москви.

Оценка материала:

5.00 / 1
Боялися розгойдати човен. Під час бунту Пригожина союзники просили Україну не бити по РФ 5.00 5 1
Політика / Світ
28.06.2023 439
Еще материалы раздела «Світ»