<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
28.06.2023 1856

Міноборони Швеції розглядає можливість бойкоту компанії Volvo: у чому причина

Міністерство оборони Швеції та адміністрація міста Ґетеборг розглядають можливість бойкотування шведського автовиробника Volvo.

1___7392_650x410_28.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Dagens industri .

Це пов'язано з тим, що належить китайській корпорації Geely Holding, яка продовжує працювати в РФ.

"Це національне питання (бойкот автовиробника - ред.), яке торкається більшості відомств та організацій. Тому важливо, щоб він вивчався спільно на державному рівні. Перші контакти між відомствами вже відбулися", - заявила прес-секретар Міноборони Швеції Марі Тісетер.

Виробник автомобілів Volvo Cars належав шведській Volvo Group до 1999 року. Після цього компанія викупила Ford Motor Company. Geely Holding Group придбала її у 2010 році. Штаб-квартира Volvo Cars знаходиться в Гетеборзі.

Бойкот китайських компаній, які ведуть діяльність у РФ

Раніше Національне агентство із запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни китайську автомобільну компанію Geely. Рішення викликане відмовою китайської компанії піти з російського ринку.

НАЗК повідомляло, що головною метою включення компаній до цього списку є репутаційний тиск. З початку повномасштабного вторгнення до списку внесено близько 30 міжнародних компаній.

У Швеції та Норвегії також раніше було оголошено бойкот шоколаду Marabou через зв'язки материнської компанії Mondelez з Росією. Компанія володіє брендами Toblerone, Philadelphia та O'boy.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони Швеції розглядає можливість бойкоту компанії Volvo: у чому причина 5.00 5 2
Політика / Світ
28.06.2023 1856
Еще материалы раздела «Світ»