<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.06.2023 399

Дощі продовжаться: синоптики уточнили прогноз на середу в Україні

В Україні червень закінчується сонячною погодою, але з дощами. За денної температури +25 °С в усіх областях прогнозуються короткочасні опади, подекуди з грозами.

Такою синоптична картина буде у середу, 28 червня. Про це свідчить прогноз від Укргідрометцентру . Пише OBOZREVATEL.

За спостереженнями фахівців, вночі середи стовпчики термометрів покажуть в середньому +14… +16 °С. На заході прохолодніше – близько +10… +12 °С, а на півдні та в центрі до +19 °С.

Вдень по країні середня температура встановиться на рівні +21… +23 °С. Але в західних регіонах, на Житомирщині, Чернігівщині, Полтавщині й Сумщині буде на кілька градусів нижче. А на сході й півдні дещо спекотніше – близько +25… +28 °С.

Водночас синоптики повсюду прогнозують опади: переважно короткочасні дощі, на Одещині, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Донеччині та Луганщині – з грозами. Звісно, опади можуть бути несильними або ж хмари обійдуть деякі населені пункти в межах одного району чи регіону.

Загалом 28 червня погода очікується хмарною з проясненнями, вітер 7-12 м/с західного та південно-західного напрямків.

За прогнозом народної синоптикині Наталії Діденко, середа в Україні передбачається з комфортною температурою повітря: впродовж дня 28 го червня у більшості областей буде +20... +26 °С, але на південному сході та сході +25... +29 °С, а на заході місцями +18... +22 °С.

Короткочасні дощі з грозами, каже вона, блукатимуть протягом доби в Україні майже повсюди, але в центрі ймовірність якихось серйозних опадів незначна. У Києві 28 червня дощ очікується більше вночі та вранці, вдень у середу – без опадів та чудові +23 °С.

Як повідомляв OBOZREVATEL, цього тижня в Україну зайшов циклон Lambert, принісши в деякі регіони опади з грозами. За даними метеорологів, до кінця червня в областях очікуються літні дощі та прохолода.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дощі продовжаться: синоптики уточнили прогноз на середу в Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.06.2023 399
Еще материалы раздела «Суспільство»