<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"всі новини дня
Політика
Світ
29.06.2023 370

В МЗС Китаю відреагували на заяву свого посла щодо підтримки кордонів України 1991 року

У Міністерстві закордонних справ Китаю не заперечили заяву свого посла у Євросоюзі про те, що КНР може підтримати цілі України з приводу відновлення своєї територіальної цілісності у кордонах 1991 року.

_nin_mao_ning_gettyimages_1243038736_4_650x410_29.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речниці МЗС Китаю Мао Нін на брифінгу.

Заява китайського посла

Посол КНР у Євросоюзі Фу Цун зазначив, що Китай може підтримати прагнення України відновити свою територіальну цілісність, включно з Кримом.

"Я не розумію, чому б і ні", - відповів Фу Цун на питання про підтримку цілей України, включно з поверненням територій, які зараз окуповані Росією. Він зазначив, що Китай поважає територіальну цілісність усіх держав та виступає за мир.

Реакція МЗС Китаю

Речницю МЗС Китаю Мао Нін попросили прокоментувати таку заяву посла та зазначити, чи відповідає вона позиції китайського уряду. Додамо, що китайські політики утримуються від публічних коментарів щодо російської анексії територій України.

"Позиція Китаю щодо української кризи є послідовною та чіткою. Ми вважаємо, що всі сторони повинні працювати над створенням сприятливих умов для політичного врегулювання кризи шляхом діалогу та переговорів", - сказала Мао Нін.

Таким чином вона не заперечила й не поставила під сумнів заяву Фу Цун.

Позиція Китаю щодо війни в Україні

Китай не підтримує Україну у повномасштабній війні проти Росії, як це зробили країни Заходу. КНР дотримується нейтральної позиції, при цьому виступаючи проти тиску на Росію за допомогою санкцій.

До того ж, нещодавно Китай заявив про намір виступи миротворцем у війні та оприлюднив так званий "мирний план", що складається з 12 пунктів. КНР закликав до припинення вогню та мирних переговорів, але не говорив про вивід російських військ з України.

Оценка материала:

5.00 / 1
В МЗС Китаю відреагували на заяву свого посла щодо підтримки кордонів України 1991 року 5.00 5 1
Політика / Світ
29.06.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»