<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Політика
Світ
29.06.2023 329

Байден про заколот Пригожина: Путін "абсолютно ослаблений", він програє війну

Після недовгого бунту "вагнерівців" на чолі з Пригожиним Путін значно ослаб. Він програє війну у власній країні.

639e904ef9bde56ea3753150aa867dd7_29.06.23

Президент США Джо Байден заявив, що російський диктатор Володимир Путін "абсолютно" ослаблений нетривалим заколотом, що стався в РФ на вихідних. Пише ТСН. 

Про це американський лідер сказав в інтерв'ю CNN.

"Він (Путін - ред.) програє війну вдома. Він став вигнанцем у всьому світі. І це не тільки НАТО, не тільки Європейський Союз, це і Японія", - сказав Байден.

На питання, чи слабший Путін сьогодні, ніж був минулого тижня, Байден відповів: "Я знаю, що слабший".

Слід зазначити, що це був найчіткіший на сьогодні коментар лідера США щодо того, як заколот керівника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина вплинув на позицію російського лідера. Байден і його команда обережно коментують ці події, остерігаючись дати Путіну привід заявити про "змову Заходу".

Нагадаємо, коли президент США Джо Байден вперше публічно прокоментував заколот "вагнерівців" у Росії, він лише підкреслив, що Сполучені Штати та їхні найближчі союзники не причетні до подій в РФ. Тоді лідер США доручив команді національної безпеки уважно стежити за подіями в Росії, а також підготуватися до різних сценаріїв розвитку подій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден про заколот Пригожина: Путін "абсолютно ослаблений", він програє війну 5.00 5 1
Політика / Світ
29.06.2023 329
Еще материалы раздела «Світ»