<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Росія
29.06.2023 1194

Наслідки бунту Пригожина: Суровікіна відправили до СІЗО – росЗМІ

Офіційні органи країни-агресорки цю інформацію поки не підтверджують.

07689b08586b67aec11ef663a0f8024f_29.06.23

Російського генерала Сергія Суровікіна відправили до СІЗО "Лефортово". Пише ТСН. 

Про це пишуть російські пропагандистські телеграм-канали.

Так званий z-"воєнкор" Романов стверджує, що російський генерал Суровікін перебуває у СІЗО ще від 25 червня.

Український журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що також був затриманий заступник Суровікніа генерал-полковник Юдін. Їх заарештовано за держзраду. Нібито Суровікін був проінформований про "військовий переворот", і всіляко сприяв його реалізації.

Офіційні органи країни-агресорки цю інформацію поки не підтверджують. Українська розвідка також поки не коментувала цю новину. ТСН.ua стежить за ситуацією.

Зазначимо, що у момент заколоту Суровікін записував звернення до бойовиків Пригожина із пропозицією припинити похід на Москву.

Раніше у виданні New York Times писали, що Сергій Суровікін, ймовірно, знав про плани Євгена Пригожина зчинити бунт у Росії. У Кремлі відреагували на статтю NYT і запевнили, що йдеться про спекуляції.

Нагадаємо, що 11 січня начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова призначили командувачем Об'єднаного угруповання окупаційних військ в Україні замість Сергія Суровікіна

Суровікін, який пробув на цій посаді лише три місяці, став заступником Герасимова. Саме він оголошував про необхідність відступу окупантів з Херсона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Наслідки бунту Пригожина: Суровікіна відправили до СІЗО – росЗМІ 5.00 5 2
Політика / Росія
29.06.2023 1194
Еще материалы раздела «Росія»