<
НОВИНИ ДНЯ: Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНСвсі новини дня
Політика
Європа
29.06.2023 370

В ЄС пропонують перетворити Європейський фонд миру на Фонд оборони України

Європейський фонд миру можуть перетворити на постійний інструмент для підтримки України. У Брюсселі пропонують зробити Фонд оборони України.

Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yahoo.

"Ми говоримо про зобов’язання щодо безпеки. З мого боку це означає, що військова підтримка України має бути тривалою... під час війни та після війни", - сказав Боррель.

Головний дипломат Європейського союзу не виключає, що ЄС розгляне можливість перетворення Європейського фонду миру на Фонд оборони України, який буде у довгостроковій перспективі підтримувати українські війська.

"Тож Європейський фонд миру для України, можливо, має стати Фондом оборони України - треба продовжувати навчання, продовжувати модернізацію армії", - заявив Боррель.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ЄС пропонують перетворити Європейський фонд миру на Фонд оборони України 5.00 5 1
Політика / Європа
29.06.2023 370
Еще материалы раздела «Європа»