<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
30.06.2023 403

"Залізний купол" для України: Ізраїль пояснив, чому боїться передавати ЗСУ легендарну систему ППО

Ізраїль відхилив прохання Вашингтона та Києва щодо постачання озброєння українській армії.

2e69627f560cdc1ab5daa107bbf60da7_30.06.23

Ізраїль не наважується передати Україні свою легендарну систему ППО "Залізний купол", бо боїться, що це озброєння може потрапити до рук Ірану. Пише ТСН. 

Про це сказав прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу в інтерв'ю The Wall Street Journal.

"У нас є побоювання, яких, я думаю, немає у когось із західних союзників України", - сказав ізраїльський прем'єр.

Нетаньягу зізнається — Ізраїль побоюється, що зброю в Україні можуть захопити росіяни і передати ці технології Ірану, який постачає до РФ дрони-камікадзе. Зокрема, йдеться про систему протиповітряної оборони "Залізний купол", яка була розроблена Ізраїлем спільно зі США.

"Якби ця система потрапила до рук Ірану, то мільйони ізраїльтян залишилися б беззахисними та під загрозою", - сказав Нетаньягу.

Також він наголосив, що Ізраїлю потрібна "свобода дій" у Сирії, де його армія (ЦАХАЛ) часто атакує іранські цілі поблизу російських військ.

Позиція Ізраїлю щодо війни в Україні

Українське посольство в Ізраїлі звинуватило чинний уряд країни на чолі з Беньяміном Нетаньягу в налагодженні тісної співпраці з Російською Федерацією на тлі масштабної агресії, яку веде Кремль проти України, де проживає значна єврейська громада.

У посольстві України звернули увагу на “майже повну відсутність гуманітарної допомоги Україні” та бездіяльність щодо надання оборонної допомоги протягом останніх 1,5 року, коли триває повномасштабна війна. А також на те, що Ізраїль не запроваджував санкцій проти Росії, а, навпаки, збільшив двосторонню торгівлю протягом останніх двох років.

Натомість у Міністерстві закордонних справ Ізраїлю відреагували на звинувачення України і послу України в Ізраїлі Євгену Корнійчуку винесли "дипломатичну догану".

Беньямін Нетаньягу "розрекламував ізраїльську гуманітарну допомогу Україні та сказав, що для його країни важливо мати можливість продовжувати координацію з Росією для ударів по іранських цілях у Сирії". Так Нетаньягу пояснив, чому Ізраїль не надає військову допомогу Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Залізний купол" для України: Ізраїль пояснив, чому боїться передавати ЗСУ легендарну систему ППО 5.00 5 1
Політика / Світ
30.06.2023 403
Еще материалы раздела «Світ»