<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Росія
30.06.2023 322

Єнс Столтенберг залишиться на чолі НАТО

Чинний генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, скоріше за все, залишиться на своїй посаді ще на рік.

Про це повідомляє Politico із посиланням на чотири незалежних джерела зі США і Європи, знайомих із рішенням.

«Офіційний представник США сказав, що продовження повноважень (чинного – ред.) генсека є «справою вирішеною». На запитання, чи це дійсно так, високопоставлений дипломат із Західної Європи відповів схвально, додавши, що це «буде офіційно оформлено наступного тижня», - зазначається в публікації.

Крім того, високопоставлений дипломат зі Східної Європи, а також представник НАТО підтвердили наявність консенсусу в Альянсі щодо продовження повноважень Столтенберга.

Як повідомлялося, союзники по НАТО обговорювали рішення про те, чи залишити Єнса Столтенберга на посаді генсека Альянсу, або ж затвердити нового керівника до саміту НАТО у Вільнюсі. Серед інших кандидатів розглядалися прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен і міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Столтенберг, колишній прем’єр-міністр Норвегії, очолює Північноатлантичний альянс з 2014 року, і йому вже кілька разів продовжували повноваження.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єнс Столтенберг залишиться на чолі НАТО 5.00 5 1
Політика / Росія
30.06.2023 322
Еще материалы раздела «Росія»