<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.06.2023 329

МВФ пояснив, яких реформ очікує від України

Міжнародний валютний фонд очікує, що на наступному етапі програми розширеного фінансування EFF українська влада ухвалить у погоджені терміни закони щодо покращення врядування та боротьби з корупцією.

Про це сказав у четвер у відповідь на запитання Укрінформу в Вашингтоні голова місії МВФ в Україні Гевін Грей.

«Упродовж наступних пів року ми дивитимемося на структурні реформи, які реалізовуються (в Україні – ред.)», - зазначив представник Фонду.

У цьому контексті він звернув увагу на реформи врядування, а також боротьби з корупцією. За його словами, «вони будуть одними з найважливіших», за якими стежитиме як МВФ, так і інші міжнародні інституції, які працюють з Україною.

Зокрема, до кінця липня Фонд чекає відновлення обов’язкової процедури декларацій статків для чиновників в Україні. Крім того, до цього ж терміну Україні необхідно завершити процедуру ухвалення закону 8401 про внесення змін до податкового кодексу.

Наприкінці вересня програмою визначений «орієнтир» щодо внесення відповідних змін до українського законодавства про боротьбу з відмивання грошей та фінансуванням тероризму. МВФ також очікує, що в грудні в Україні буде прийняте структурне базове законодавство, яке має посилити автономію антикорупційної прокуратури.

«Це все важливі реформи»,- наголосив представник Фонду.

Крім того, за його словами, впродовж наступного етапу виконання програми EFF для України ключовим завданням залишається розробка бюджету на 2024 рік, який має відповідати цілям програми, а також політиці макроекономічної стійкості. За словами Грея, робота на цьому напрямі розпочнеться вже ближчими тижнями.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВФ пояснив, яких реформ очікує від України 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.06.2023 329
Еще материалы раздела «Економіка»