<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
02.07.2023 1259

Теракт на Запорізькій АЕС стане катастрофою для РФ — Данілов

Російська провокація на ядерному об’єкті буде розцінена всіма цивілізованими країнами як застосування ядерної зброї проти цивільного населення.

81e1ef396c6c27b048150cdabe0e6456_02.07.23

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що деякі західні партнери України намагаються пояснити Кремлю, що наслідки спровокованої надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС будуть катастрофою для самої РФ. Пише ТСН. 

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

“Сам факт, якщо ці терористи здійснять такий теракт на ядерному об’єкті, буде вважатися всіма цивілізованими країнами застосуванням ядерної зброї проти цивільного населення”, - наголосив Данілов.

Він зауважив, що ймовірність російського теракту на ЗАЕС важко спрогнозувати, оскільки “ці люди не є передбачуваними, вони діють поза межами будь-яких норм і правил світової спільноти”.

“Ми зараз робимо все можливе і неможливе, щоб цього не сталося, але станція зараз в руках терористів”, - підкреслив секретар РНБО.

Данілов припустив, що дехто із західних партнерів уже тепер пояснює Кремлю, що цього не варто робити, тому що наслідки будуть “абсолютно катастрофічними для РФ”.

Водночас він нагадав, що після підриву дамби Каховської ГЕС “реакція світу не відповідала тій терористичній атаці, якої зазнала Україна”.

Нагадаємо, у разі підриву Запорізької АЕС Україна може дізнатися про це лише через кілька годин, оскільки не має прямого доступу до радіаційного контролю через росіян.

Оценка материала:

5.00 / 2
Теракт на Запорізькій АЕС стане катастрофою для РФ — Данілов 5.00 5 2
Політика / Світ
02.07.2023 1259
Еще материалы раздела «Світ»