<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
03.07.2023 1762

"Оборона окупантів тріщить по швах": військовий експерт про ситуацію в Запорізькій області

ЗСУ наступають одразу на кількох напрямках.

fa398c42e665108bc593ff248f0268de_03.07.23

Смуга забезпечення в Запорізькій області тріщить по швах, а в деяких місцях й зовсім "порвалася". Пише ТСН. 

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у Мережі.

Як зазначив Коваленко, найпростіша лінія оборони окупантів, де сконцентрований максимальний ресурс для гальмування українських військових фактично продавлена.

По Мокрих Ялах триває переважно дистанційна робота артилерії у напрямку Старомлинівки. Крім того, вогневе ураження здійснюється і по тиловій третій лінії, внаслідок чого іноді виносяться системи ППО", - йдеться у повідомленні.

Також за його словами, проходить процес вирівнювання правого флангу, з якого росіяни відійшли до 2-ї лінії вздовж опорників Орлинське-Любимівка-Новозлатополь, залишивши в полях ВО "Шторм-Зек".

"Дуже схожа ситуація у районі Роботино. Доля населеного пункту може вирішитися найближчими днями, з огляду на те, що ЗСУ в цьому районі вже ніщо всерйоз не зупиняє. Смуга забезпечення у цьому напрямі продавлена та росіяни розглядають варіант з відходом на новий рубіж, але є нюанс", - додав Коваленко.

Нагадаємо, в результаті обстрілу прифронтових територій у Запорізькій області загинув чоловік, ще двох осіб отримали поранення.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Оборона окупантів тріщить по швах": військовий експерт про ситуацію в Запорізькій області 5.00 5 1
Політика / Україна
03.07.2023 1762
Еще материалы раздела «Україна»