<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізаціївсі новини дня
Політика
Європа
03.07.2023 378

Кулеба перед самітом НАТО закликав Німеччину не повторювати помилок Меркель

Україна не розраховує на членство у НАТО під час активних бойових дій.

6838562fe45c93ab8a9aeb4841ffed1e_03.07.23

Голова Міністерства іноземних справ України Дмитро Кулеба попередив Німеччину перед самітом НАТО у Вільнюсі, щоб вони не повторювали помилки ексканцлерки Ангели мергель, політика якої призвела до найбільшої в Європі війни з часів Другої світової. Пише ТСН. 

Про це він заявив під час свого інтервʼю виданню Bild.

"Не повторюйте помилку, якої колишня канцлерка Ангела Меркель припустилася в Бухаресті у 2008 році. Тоді вона виступила рішуче проти будь-якого просування до членства України в НАТО", — заявив Кулеба.

Він заявив, що Меркель буквально "відчинила двері" для вторгнення російських військ в Україну та Грузію. Якби Україна була б членом НАТО у 2014 році, то повномасштабної війни вдалося б уникнути.

Кулеба заявив, що Україна не розраховує на членство у НАТО під час активних бойових дій.

"Після війни було б самогубством для Європи не прийняти Україну в НАТО. Україна поза НАТО означала б, що війна, як і раніше, можлива", — наполягає голова МЗС України.

Дипломат заявив, що вступ України до НАТО — це єдиний спосіб закрити двері для російської агресії проти країн Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не піде не територіальні поступки заради вступу до НАТО.

Крім того, ми раніше інформували, що після початку повномасштабної війни Росії проти України кількість громадян, які підтримують вступ до ЄС і НАТО досягла рекордних позначок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кулеба перед самітом НАТО закликав Німеччину не повторювати помилок Меркель 5.00 5 2
Політика / Європа
03.07.2023 378
Еще материалы раздела «Європа»