НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
03.07.2023 403

В Україні скоротили перелік продуктів, ціни на які регулюються державою

Кабінет міністрів продовжив державне регулювання цін на окремі види продовольчих товарів в період воєнного стану та трьох місяців після його припинення. Перелік товарів скорочено.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 19 червня 2023 р. № 650.

Документом встановлюється граничний рівень торговельної надбавки (націнки) на рівні 10% на такі товари:

  • борошно пшеничне вищого сорту,

  • молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці),

  • хліб житньо-пшеничний,

  • яйця курячі категорії С1,

  • птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої),

  • батон

  • олія соняшникова рафінована.

Таким чином, з переліку виключені: цукор-пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), та масло вершкове жирністю 72,5 відсотка.

Крім того, Кабмін встановив для бізнесу на рівні 10 днів максимальний строк розрахунків за поставлені товари вітчизняного виробництва: крупа гречана, цукор-пісок, макаронні вироби (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), масло вершкове жирністю 72,5 відсотка, вода мінеральна негазована та товари з переліку державного регулювання.

Урядом також прийнято рішення щодо скасування процедури декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні скоротили перелік продуктів, ціни на які регулюються державою 5.00 5 1
Політика / Україна
03.07.2023 403
Еще материалы раздела «Україна»